Vrei să îți meargă bine în noul an? Consumă carne de gâscă

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au ținut cont de superstițiile legat de Revelion, pentru a le merge bine tot anul. Mănâncă carne de gâscă.

Tradiția spune că pentru a avea parte în noul an de bunăstarea, sporul și dragostea la care ați visat, trebuie să mâncați carne de gâscă.

Vrei să îți meargă bine în noul an? Consumă carne de gâscă

Potrivit tradiției orice persoană consumă pui în noaptea de Revelion va avea ghinion tot anul. Pentru că această pasăre scurmă şi astfel bunăstarea și sporul se împrăştie. Indicat este să fie pe masa tradițională porc sau curcan, dar și pește și carne de gâscă. Se crede că astfel că veți trece peste toate problemele și veți înainta, așa cum face gâsca sau peștele.

Beți paharul de șampanie până la fund pentru ca dorința să se împlinească

O altă superstiție spune că trebuie să beți șampanie la 12 noaptea pentru a avea parte de belşug. Atenție! Paharul se bea până la fund pentru ca toate dorinţele pentru noul să se împlinească. Totodată, de Revelion trebuie să mâncați struguri și nu oricâte boabe vreți, ci un număr 12. Când ați ajuns la al 12-lea bob, trebuie să vă puneți o dorinţă care ţine de bani. Atenție. Se consumă struguri albi. Strugurii şi stafidele simbolizează abundenţa financiară.

Citește și  Lucruri pe care nu ai voie niciodată să le faci de Anul Nou

Nu trebuie să lipsească de pe masă legume verzi

Potrivit adevarul.ro, nici legumele verzi nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion. Fie că optați pentru salată, castraveți, varză sau spanac. De asemenea, pentru fertilitate și prosperitate consumați rodii. Și nu renunțați la tort, pentru că acesta reprezintă veșnicia.

Superstiții culinare în lume

Și străinii țin cont de superstițiile dintre ani. Astfel, grecii consumă de Revelion o prăjitură în care pun o monedă de argint sau aur. Cine va găsi moneda, va avea mult noroc în anul ce urmează. În Portugalia se mănâncă 12 smochine la 12 noaptea, care reprezintă cele 12 dorințe. În Israel se pun pe masa de Revelion produse din făină, pentru a-și aminti de vremea recoltei.

 

Citește și  S-a aflat de ce a fost omorâtă Sabina, femeia incendiată pe câmp. "Ne-am certat pentru că a făcut sex cu minori"

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata