Vrei să locuiești în orașul Villa Las Estrellas din Antarctica? Va trebuie să-ți scoți apendicele

Antartica, tărâmul înghețat de la capăt de lume, o lume mai puțin atinsă de civilizație, ascunde peisaje senzaționale, dar și lucruri ciudate. În orașul Villa Las Estrellas din Antarctica trebuie să-ți scoți apendicele.

Autoritățile din Villa Las Estrellas din Antarctica au dat o lege, care nu poate fi încălcată. Dacă vrei să stai acolo, trebuie să-ți scoți apendicele.

Vrei să locuiești în orașul Villa Las Estrellas din Antarctica? Va trebuie să-ți scoți apendicele

Potrivit digi24.ro, orice rezident care dorește să locuiască în orașul Villa Las Estrellas din Antartica trebuie să se supună legilor locului. Care, uneori nu sunt deloc plăcute. Pentru că cei care doresc să se mute aici trebuie să aibă parte de apendictomie. Adică scoaterea apendicelui.

Care să fie motivul? Cel mai apropiat spital se află la… 1000 kilometri distanță, iar în zonă se află foarte puțini medici. Dacă cineva ar avea nevoie de o operație, acest lucru nu ar fi posibil. „Apendicectomia este practicata în caz de apendicită pentru a preveni ruptura apendicelui inflamat. Care ar provoca o peritonita sau un abces abdominal”, spun medicii. O altă problemă a acestui oraș sunt femeile însărcinate, care ar putea avea nevoie de un spital.

Citește și  David Pușcaș face acuzații dure. Nu se potolește. Și-a făcut din nou mama de râs

Iarna, temperaturile ajung la -50 de grade

Drept urmare, cei aproximativ 100 de locuitori ai orașului s-au supus intervenției chirurgicale. Fie că a fost vorba de oameni de știință, membrii ai aviației sau ai marinei militare chiliene. Orașul nu este chiar rupt de lume, pentru că există o mică școală, o bancă, un oficiu postal dar și alte instituții. Cel mai greu de îndurat rămân temperaturile, cea medie anuală fiind de doar 2,3 grade Celsius. Există însă și perioade când temperatura atinge aproape -50 grade Celsius. În aceste condiții, oamenii se deplasează doar cu vehiculele cu șenile sau autoturisme 4×4. Jurnaliștii BBC care au vizitat baza din Antarctica au relatat că „Villa Las Estrellas este cel mai apropiat lucru de viața pe o altă planetă”.

Citește și  A intrat în politică. Elena Lasconi amendată de contracandidatul de la PSD

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.