Vremea o ia razna complet. Când și unde vin temperaturile de până la -20 de grade

Jumătate de țară este, în continuare, sub cod galben de ninsori și viscol, iar zilele care urmează vor aduce ger năprasnic. Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea se va răci drastic și ne așteaptă temperaturi sub media acestei perioade a anului. Vor fi precipitații în toată țara, ziua ne vom confrunta cu temperaturi negative, iar noaptea vor fi minime de până la minus 20 de grade. Mai mult decât atât, vântul puternic, care atinge la rafală chiar și 100km/h, va amplifica senzația de rece.

“Duminică ajunge o masă de aer polar care va reduce semnificativ temperaturile în toată țara, scăderea se va resimți începând de sâmbătă noapte în zonele intracarpatice, minimele vor coborî sub minus 10 grade, apoi masa de aer polar se va intensifica în toate regiunile, vremea va deveni geroasă în special în jumătatea de vest a țării. Geroasă înseamnă că valorile minime vor fi cuprinse între minus 10 și sub minus 10 grade Celsius, probabil să coboare spre minus 20 în depresiuni din Transilvania. De duminică până miercuri temperaturile maxime vor fi negative în majoritatea regiunilor și vor fi cuprinse de la minus 8 grade în depresiuni până la 0 grade – 1 grad în zone din sud. Vor fi valori mai scăzute chiar și decât ar trebui să avem acum a declarat meteorologul ANM Alina Șerban, la Digi24, potrivit g4media.

În plus, ne așteaptă zile cu temperaturi mult mai mici decât astăzi, iar frigul și ninsoarea ne vor da bătaie de cap până joi. În Capitală, temperaturile scad dramatic începând de duminică, iar minimele vor fi de -9 grade, pe timpul nopții.

Citește și  V-ați mutat în casă nouă? Puneți la temelia locuinței un ban de argint